انواع روغن صنعتی و روش های تشخیص تقلبی بودن آن ها
روغن صنعتی نوعی مایع یا سیال است که از مواد خام نفتی، معدنی یا گیاهی تولید می شود.

این روغن ها برای روانکاری، خنک کاری، انتقال قدرت و محافظت از قطعات در برابر خوردگی و سایش، در صنایع مختلف کاربرد دارند. روغن صنعتی را می توان از نظر مواد اولیه به سه دسته روغن های پایه نفتی، روغن های مصنوعی و روغن های گیاهی تقسیم بندی نمود.

انواع روغن صنعتی و کاربرد آن ها
قیمت روغن صنعتی با کیفیت پایین و غیر اصل، پایین تر از گزینه های مناسب و مرغوب می باشد و این امر ممکن است برخی از مصرف کنندگان را وسوسه نماید. اما برای این که بدانید استفاده از روغن های صنعتی نامرغوب و تقلبی، می تواند چه بلایی را بر سر سیستم ها و دستگاه های شما بیاورد، بهتر است ابتدا با انواع روغن صنعتی آشنا شوید. در بخش بالا، انواع این روغن ها را بر اساس مواد اولیه بیان کردیم، اما در ادامه قصد داریم انواع سیال های صنعتی را بر اساس کاربرد هایی که دارند تقسیم بندی و معرفی نماییم.
1. روغن روانکاری صنعتی
روغن روانکاری، برای کاهش اصطکاک و سایش بین قطعات متحرک در ماشین آلات و تجهیزات مختلف استفاده می شود. این روغن ها در طیف گستردهای از ویسکوزیته (میزان غلظت) موجود هستند و باید متناسب با نوع کاربرد مدنظر انتخاب شوند. برخی از مهمترین انواع روغن های روانکاری و کاربردشان عبارت اند از:
• روغن موتور: روانکاری موتور های احتراق داخلی در وسایل نقلیه
• روغن دنده: روانکاری جعبه دنده در ماشین آلات و تجهیزات مختلف
• روغن هیدرولیک: انتقال قدرت در سیستم های هیدرولیک (وظایف فرعی دیگری نیز دارد)
• روغن توربین: روانکاری و خنک کاری توربین های بخار و گازی
• روغن کمپرسور: روانکاری و خنک کاری کمپرسورهای هوا
2. روغن انتقال حرارت
روغن انتقال حرارت همانطور که از نامش پیداست، برای انتقال حرارت از یک نقطه به نقطه دیگر در سیستم ها استفاده می شود. این روغن ها باید از پایداری حرارتی بالایی برخوردار بوده و در برابر اکسیداسیون و تجزیه شدن در دمای های بالا، مقاوم باشند. برخی از مهمترین انواع روغن های انتقال حرارت و کاربرد آن ها عبارت اند از:
• روغن های داغ: انتقال حرارت در سیستم های گرمایشی و سرمایشی
• روغن های ترانسفورماتور: خنک کاری و عایق کاری ترانسفورماتورهای الکتریکی
• روغن های سیلیکونی: انتقال حرارت در کاربردهایی که نیاز به پایداری حرارتی بالایی دارند
3. روغن محافظ
روغن محافظ برای جلوگیری از زنگ زدگی قطعات فلزی استفاده می شود. این روغن ها می توانند به صورت نواری نازک روی سطوح فلزی قرار گیرند یا به عنوان افزودنی به سایر روغن ها، مانند روغن های روانکاری اضافه شوند. برخی از مهمترین انواع روغن های محافظ عبارت اند از:
• روغن های ضد زنگ: برای محافظت از قطعات فلزی در برابر رطوبت و هوا استفاده می شوند.
• روغن های نفوذپذیر: برای نفوذ به منافذ ریز فلز و محافظت از داخل آن در برابر خوردگی استفاده می شوند.
با دانستن موارد بالا، می توانید درک کنید که روغن های صنعتی می تواند چه نقش مهمی را در صنایع ایفا نماید. حال اگر همین عنصر مهم در صنایع، یعنی روغن صنعتی، کیفیت مطلوبی نداشته یا تقلبی باشد، می تواند در برخی مواقع حتی فاجعه به بار آورد. در ادامه به عوارض استفاده از روغن های صنعتی تقلبی برای دستگاه ها می پردازیم و پس از آن روش های تشخیص تقلبی بودن آن ها را بیان خواهیم کرد.
عوارض استفاده از روغن صنعتی تقلبی
استفاده از روغن صنعتی تقلبی می تواند عواقب و مشکلات بسیار شدیدی را برای دستگاه ها و تجهیزات به وجود آورد. برخی از مهم ترین این مشکلات را در ادامه بیان می کنیم.
1. آسیب به قطعات صنعتی شما
روغن های صنعتی تقلبی، اغلب از مواد افزودنی غیر استاندارد و ناخالصی های مضر تولید شدهاند. این مواد می توانند به قطعات متحرک دستگاه ها و تجهیزات آسیب هایی جدی برسانند و سبب مشکلاتی مانند خوردگی قطعات، زنگ زدگی، فرسایش یا حتی از کار افتادن دستگاه ها شوند.
2. کاهش راندمان کاری سیستم
روغن های صنعتی تقلبی، به دلیل کیفیت پایین و عدم تطابق با نیازهای دستگاه و استاندارد ها، نمی توانند به طور صحیح وظایف خود را انجام دهند. این امر منجر به افزایش استهلاک دستگاه ها، کاهش راندمان و افزایش مصرف انرژی می شود.
3. افزایش خطرات و کاهش ایمنی
استفاده از روغن های تقلبی، می تواند خطرات ایمنی را نیز به همراه داشته باشد. نشت و ریزش این روغن ها می تواند باعث لغزندگی سطوح و ایجاد خطر برای افراد شود. همچنین برخی از روغن های تقلبی ممکن است حاوی مواد سمی باشند که در صورت تماس با پوست یا تنفس، سلامتی افراد حاضر در محیط را به خطر اندازند.

روش های تشخیص روغن صنعتی اصل از تقلبی
تشخیص روغن صنعتی اصل از تقلبی همیشه آسان نیست. در اولین مرحله توصیه ما به شما این است که جهت تهیه این نوع محصولات حتما به مراکز فروش روغن صنعتی معتبر، مانند فیدار اویل مراجعه نمایید. اما با دقت به برخی از نکات کلیدی نیز می توانید احتمال تقلبی بودن روغن را تا حد زیادی کاهش دهید. در ادامه برخی از مهمترین نکات برای تشخیص روغن صنعتی اصل از تقلبی را بیان می کنیم.
1. دقت کردن به ویژگی های ظاهری روغن
• رنگ: روغن های صنعتی اصل باید شفاف و عاری از هرگونه ذرات معلق یا رسوب باشند. همچنین روغن های تقلبی ممکن است کدر، تیره یا دارای ذرات معلق باشند.
• بو: روغن صنعتی اصل باید بوی ملایمی داشته باشد. روغن های تقلبی ممکن است بوی نامطبوع یا تند داشته باشند.
• ویسکوزیته: روغن صنعتی اصل، باید دارای ویسکوزیته یا همان غلظت متناسب با کاربرد مورد نظر باشد.
• قیمت: قیمت روغن های صنعتی تقلبی معمولا کمتر از نمونه های اصل می باشد.
2. دقت کردن به بسته بندی روغن
• علامت تجاری: روانکار صنعتی اصل باید دارای علامت تجاری معتبر و شناخته شده باشد.
• اطلاعات محصول: بسته بندی روغن های صنعتی اصل باید حاوی اطلاعات کامل و دقیقی در مورد محصول، از جمله نوع روغن، گرید، ویسکوزیته، کاربرد و تاریخ تولید و انقضا باشد. روغن های تقلبی ممکن است اطلاعات ناقص یا نادرستی در مورد محصول داشته باشند.
• پلمپ: روانکار های صنعتی اصل باید دارای پلمپ سالم و دست نخورده باشند.
همان طور که قبل تر نیز ذکر شد، مهم ترین اقدام جهت اطمینان از خرید روغن صنعتی اصل، مراجعه به مراکز و فروشگاه های معتبر است. یکی از بهترین و معتبر ترین مراکز آنلاین فروش روغن صنعتی، فیدار اویل می باشد.
شما می توانید با مراجعه به وب سایت fidaroil.com، فهرستی از بهترین روانکارهای صنعتی و ضد یخ ها را در اختیار داشته باشید و از هرکجای ایران، نسبت به خرید این محصولات از برندهای ایرانی و خارجی، با بهترین قیمت و کیفیت اقدام نمایید. برای مشاهده لیست قیمت روغن صنعتی و خرید این محصولات، تنها کافی است به وب سایت fidaroil رفته و با کارشناسان این مجموعه تماس حاصل نمایید.