search

چگونه خلافی خودرو خود را به صورت اقساطی تسویه کنیم؟

برای پرداخت خلافی خودرو به‌ شکل اقساطی، می‌توانید به پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در این روش، باید تمام مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشید.

تخلفات رانندگی منجر به جریمه می‌شوند و این جرایم گاهی آن‌قدر زیاد شده که پرداخت یک‌جای آن‌ها از عهده مالک خودرو خارج است. در این شرایط، می‌توان از امکان پرداخت قسطی جریمه استفاده کرد و از این طریق بدون فشار مالی، خلافی خودرو را پرداخت کرد. پرداخت جریمه خودرو به روش قسطی، شرایطی دارد که در این مطلب در مورد آن‌ صحبت خواهیم کرد.

شرایط پرداخت جریمه خودرو به‌ صورت قسطی چیست؟

در پاسخ به سوال چگونه خلافی خودرو خود را به صورت اقساطی تسویه کنیم؟ باید به یکی از امکاناتی که پلیس راهنمایی‌ و رانندگی برای کمک به رانندگان دارای جریمه و خلافی فراهم کرده، اشاره کنیم و آن هم پرداخت جریمه به‌ صورت قسطی است. بر این اساس، رانندگان می‌توانند پرداخت جریمه‌هایی را که برای خودروی آن‌ها ثبت‌ شده، به‌ صورت موردی انجام دهند. به‌ عبارت‌ دیگر، پرداخت خلافی خودرو را براساس توان مالی خود انجام داده تا فشار مالی روی آن‌ها کمتر شود.

پرداخت جریمه خودرو به روش قسطی، امکانی است که تمام رانندگان قابلیت استفاده از آن را دارند؛ اما شرایطی دارد که خودرو و راننده باید از آن برخوردار باشند. این شرایط عبارتند از:

  • توقیف خودرو: طبق قوانین راهنمایی‌ و رانندگی، بالا رفتن جرایم و عبور از مرز ۳ میلیون تومان، باعث توقیف خودرو می‌شود. همچنین، هر عاملی که موجب این مشکل شود، امتیاز پرداخت جریمه به‌ صورت اقساطی را از بین می‌برد.

  • مرتکب‌ نشدن جرایم حادثه‌سازنوع جریمه در امکان اقساطی‌ کردن آن تاثیرگذار است و در‌ صورتیکه جریمه از نوع خطرساز یا حادثه‌ساز باشد، امکان پرداخت اقساطی وجود ندارد. از جمله جرایم حادثه‌ساز می‌توان به سبقت غیرمجاز، تجاوز از سرعت مجاز، عبور از چراغ‌ قرمز، حرکت مارپیچ و … اشاره کرد.

  • نداشتن شاکی قضایی: در صورتیکه خودرو دارای شاکی و پرونده قضایی باشد، امکان استفاده از طرح اقساطی برای پرداخت جریمه‌های آن وجود ندارد.

  • فرسوده‌ نبودن خودرو: فرسودگی خودرو از دیگر عواملی است که وضعیت پرداخت اقساطی را مشخص می‌کند. خودروهایی که بیش از ۲۰ سال سن داشته باشند و فرسوده محسوب شوند، شامل این طرح نشده و جریمه آن‌ها باید یک‌جا پرداخت شود.

یک نکته مهم که در اینجا باید به آن توجه کرد، این است که پرداخت خلافی خودرو به‌صورت اقساطی، زمانی امکان دارد که مبلغ کل جرایم رانندگی به ۳ میلیون تومان نرسیده باشد. رانندگان دارای خلافی ۳ میلیون و بیشتر امکان استفاده از طرح پرداخت اقساطی خلافی را ندارند، مگر در شرایطی که مقدار جریمه‌ها را به ۱ میلیون رسانده و مابقی را به‌ صورت اقساط پرداخت کنند.

برای تقسیط پرداخت جریمه خودرو باید به کجا مراجعه کنیم؟

یکی از سوالات رایج رانندگان در مورد پرداخت جریمه خودرو به‌صورت اقساطی، نحوه انجام این کار است. برای پرداخت خلافی خودرو به‌ صورت قسط‌بندی‌شده می‌توان از چند طریق اقدام کرد؛ اولین روش، مراجعه به مراکز پلیس +۱۰ است. با مراجعه به این مراکز، ابتدا استعلام خلافی خودرو گرفته می‌شود و در‌ صورتیکه واجد شرایط گفته‌ شده باشید، اجازه پرداخت قسطی به شما داده می‌شود.

همچنین از طریق دیگر روش‌های استعلام و پرداخت خلافی نیز می‌توان برای قسطی‌ کردن جریمه و خلافی اقدام کرد. مراجعه به سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها نیز این امکان را برای شما فراهم می‌کند. در واقع، روندی جداگانه برای پرداخت اقساطی در نظر گرفته نشده و مالکان خودرو که هیچ‌کدام از محدودیت‌های گفته‌ شده در بالا را نداشته باشند، امکان پرداخت اقساطی بدون مراجعه به ارگانی خاص را خواهند داشت.

مراحل تقسیط پرداخت جریمه خودرو

فرآیند و مراحل پرداخت جریمه خودرو به‌صورت اقساطی به مسائل مختلفی بستگی دارد که یکی از آن‌ها توقیف‌ نبودن خودرو است. در‌ صورتیکه نوع جریمه رانندگی به‌گونه‌ای باشد که خودرو توقیف شود، امکان پرداخت اقساطی از راننده سلب خواهد شد. در این شرایط، ابتدا باید برای رفع توقیف خودرو اقدام کرد و بعد از آن، در‌ صورت نداشته جریمه بیش از ۳ میلیون تومان، فرسودگی و ... می‌توان از طرح اقساطی استفاده کرد. در‌ صورتیکه خودروی شما به هر دلیل در پارکینگ راهنمایی‌ و رانندگی است و قصد پرداخت اقساطی را دارید، ابتدا باید مراحل زیر را طی کنید.

مراجعه به‌ ستاد ترخیص

برای رفع توقیف خودرو، ابتدا باید مدارک خود شامل مدارک مالکیت، مدارک شناسایی و ... را به ستاد ترخیصی برده و برای رفع توقیف، درخواست دهید. ستاد ترخیصی معمولا در نزدیکی پارکینگ قرار دارد و با مراجعه به آن، مدارک شما مورد بررسی قرار می‌گیرند.

تایید مدارک

پس از بررسی مدارک توسط کارشناسان حاضر در ستاد، تاییدیه آن‌ها صادر می‌شود. برای دریافت تایید از مامور راهور، باید مدارک را کامل و بدون نقص تحویل دهید. این مرحله برای مشخص‌ شدن امکان یا عدم امکان پرداخت خلافی به‌صورت اقساطی نیز حائز اهمیت است.

اخذ تعهد از مالک

بعد از صدور تاییدیه مدارک، مالک باید تعهد دهد که بعد از خروج خودرو از پارکینگ، مرتکب تخلف نشده و پرداخت اقساطی جرایم را نیز به‌موقع انجام دهد. این تعهد در واقع قبول شرایط و مقررات پرداخت اقساطی است.

دریافت خودرو

پس از قبول مقررات، امکان دریافت خودرو و خروج آن از پارکینگ برای شما فراهم می‌شود. از این مرحله به‌ بعد می‌توانید برای پرداخت اقساطی خودرو نیز اقدام کنید. دقت کنید که عدم پرداخت به‌موقع اقساط موجب بروز مشکلات و عواقب قانونی برای شما می‌شود.

مراحل پرداخت اقساطی برای خودروهای توقیف‌ نشده

در‌ صورتیکه خودرو توقیف نشده باشد، فرآیند پرداخت جریمه خودرو به‌ شکل اقساطی ساده‌تر خواهد بود. در این شرایط، صرفا باید استعلام خلافی خودرو با پلاک فعال را از روش‌های اینترنتی و غیرحضوری یا مراجعه به پلیس +۱۰ دریافت کنید و بعد از مشخص‌ شدن لیست جریمه‌ها، اقدام به پرداخت مرحله‌ای آن کنید. در این روش، کافی است در هر نوبت، یک جریمه را پرداخت کنید.

روش‌های پرداخت اقساط خلافی خودرو

برای پرداخت خلافی خودرو به‌ شکل اقساطی، می‌توانید به پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در این روش، باید تمام مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشید. اما راهکار ساده‌تر، پرداخت از طریق روش‌های غیرحضوری است. سایت و سامانه راهور یکی از روش‌های غیرحضوری است که پرداخت از طریق آن شرایطی پیچیده مانند نیاز به ثبت‌نام در سامانه سخا و ... دارد. همچنین استفاده از انواع سوپراپلیکیشن‌ها نیز یکی دیگر از راهکارهای غیرحضوری و پرطر‌ف‌دار است.